Πότε πρέπει κανείς να απευθυνθεί στο γιατρό: η διάγνωση

Έχει γραφτεί από Hilterapia editorial staff,dott. Franco Marchetti

Ο πόνος, η διόγκωση και ο συμβιβασμός στη λειτουργικότητα πρέπει να οδηγήσουν στην άμεση αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Με βάση το ιατρικό ιστορικό και την εξέταση, ο γιατρός μπορεί να υποπτευθεί μια βλάβη στους χόνδρους, αν και, στην περίπτωση του γονάτου, είναι συχνά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα συμπτώματα ενός τραυματισμού των χόνδρων από εκείνα ενός τραυματισμού στον μηνίσκο.

Στην ουσία, η διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με βεβαιότητα προσφεύγοντας στις διαγνωστικές εξετάσεις. Η μαγνητική τομογραφία (MRI) επιτρέπει τη λεπτομερή εξακρίβωση βλαβών που αφορούν, εκτός από τους μαλακούς ιστούς, και τα οστά (οστεοχονδρίτιδα). Αντίθετα, όταν η βλάβη περιορίζεται μόνο στο χόνδρο, η μαγνητική τομογραφία μπορεί να μην είναι σε θέση να την απεικονίσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διάγνωση πραγματοποιείται μέσω της αρθροσκόπησης, μιας διαγνωστικής αλλά και χειρουργικής διαδικασίας, η οποία προβλέπει την εισαγωγή, μέσω μιας μικρής τομής, ενός οργάνου οπτικών ινών στην αρθρική κοιλότητα και επιτρέπει την εξέταση του εσωτερικού της άρθρωσης.
[ Πίσω ]